Preparate libaneze fără gluten – ce să comandați la cină?

2 octombrie 2022

Bucătăria libaneză este renumită pentru varietatea de preparate sănătoase, delicioase și bogate în nutrienții de care are nevoie organismul nostru. Oricare v-ar fi preferințele culinare, veți găsi în meniul libanez un preparat care să vă cucerească iremediabil. Bucătăria Libanului este un mic rai pentru cei care iubesc mâncarea adevărată. Cei care adoră brânzeturile, vor avea de ales dintr-o varietate de brânzeturi tradiționale, inclusiv crema tradițională de iaurt Labneh. Pentru iubitorii de gustări ușoare și savuroase, meniul este și mai variat, incluzând gustări calde și gustări reci. Carnea își are locul său în regimul libanez, doar Libanul ne-a cucerit pe toți cu shawarma. Dar iată că și persoanele care respectă o dietă fără gluten sunt încurajate să încerce mâncărurile libaneze. Fie din motive de sănătate, fie din motive de gust, glutenul devine un inconvenient pentru un număr tot mai mare de persoane. Unele preparate libaneze nu conțin în mod natural gluten, în timp ce altele pot fi modificate ușor, devenind astfel lipsite de gluten.

Preparate libaneze fără gluten

Bucătăria libaneză se bazează pe foarte multă verdeață și fasole, ceea ce face ca preparatele libaneze să fie în mod natural fără gluten, potrivite pentru acele persoane cu intoleranță la gluten. Hummus, Loubieh bi Zeit, Mujadara și frunzele de viță de vie umplute sunt doar câteva dintre mâncărurile libaneze care nu conțin gluten și pe care le puteți servi în oraș sau le puteți găti în propria bucătărie. Tocănițele sunt de bază în bucătăriile Libanului, dintre care majoritatea sunt gătite cu orez fiert și legume, care sunt total lipsite de gluten, atât timp cât vă feriți de orz. Bame, mazăre, cartofi, fasole și multe alte ingrediente sunt folosite din belșug pentru a pregăti tocane gustoase. Chiar și meniul de deserturi libaneze poate include dulciuri fără gluten. Iar dacă vă abțineți de la deserturi, puteți totuși să vă răsfățați cu un bol cu fructe de sezon.

Mâncăruri cu grâu și făină care pot fi modificate cu ușurință

Ce e drept, unele dintre cele mai faimoase preparate ale bucătăriei libaneze includ făină, grâu sau alte ingrediente cu gluten. Totuși, pe măsură ce glutenul a devenit inamicul principal al multor persoane, mâncărurile libaneze au început să fie ușor modificate pentru a deveni lipsite de gluten. De exemplu, celebra salată Tabbouleh poate fi potrivită pentru persoanele care nu consumă gluten. Când spunem Liban, spunem Tabbouleh. Nu putem vorbi despre Liban fără să menționăm minunata salată cu pătrunjel. Prezentă la aproape fiecare masă libaneză, s-ar putea spune că Tabbouleh este mândria și bucuria bucătăriei libaneze. Singurul dezavantaj ar fi acela că este pregătită cu bulgur, care nu este un ingredient sigur pentru persoanele care nu consumă gluten sau pentru persoanele diagnosticate cu boala celiacă. Pentru ca salata Tabbouleh să poată fi consumată inclusiv de persoanele care nu au voie gluten, bulgurul se poate înlocui cu quinoa, care este un înlocuitor sănătos pentru bulgur. O altă rețetă tradițională libaneză este Kebbeh. Fie că este făcută cu carne de vită sau cu dovleac, unul dintre ingredientele principale este bulgurul. La fel ca în cazul salatei Tabbouleh, se poate pregăti Kebbeh cu quinoa în loc de bulgur. În cele din urmă, dacă doriți să gustați din aromele Libanului fără nici cea mai mică grijă legată de gluten, atunci optați pentru o porție generoasă de Falafel. Nimic nu vorbește mai bine despre Liban decât celebrele chifteluțe din năut, cu multe condimente. Le puteți servi pe pat de orez cu legume sau cu humus și murături.

Close
Close
Translate »
Incepeti conversatia
Doriti sa faceti o rezervare?
Buna ziua 👋
Va putem ajuta cu ceva?