Ingrediente alcaline de nelipsit din preparatele libaneze – motivul pentru care mâncarea libaneză este atât de sănătoasă

2 octombrie 2022

Din ce în ce mai multe persoane doresc să adopte stiluri de viață mai sănătoase, astaînsemnând să respecte și un regim alimentar mai diversificat și mai echilibrat. Când vorbim despre mâncăruri sănătoase, atunci ingredientele alcaline sunt mai mult decât necesare. Reprezintă baza unui regim echilibrat, capabil să ne sprijine starea generală de sănătate în orice anotimp, indiferent de provocările pe care le întâmpinăm.

De sunt importante ingredientele alcaline în alimentația noastră?

Un mediu acid favorizează boala, inclusiv apariția și răspândirea ei, pe când un mediu alcalin susține o stare excelentă de sănătate, de la un sistem imunitar mai puternic și până la un sistem digestiv care funcționează fără probleme. Mai mult decât atât, o serie de studii și cercetări indică faptul că un mediu alcalin combate cancerul, ceea ce ar trebui să fie principalul motiv pentru care alimentele alcaline ar trebui să predomine în regimul nostru alimentar. Iată că dieta libaneză, foarte asemănătoare cu dieta mediteraneeană, este deosebit de bogată în alimente alcaline. Trebuie doar să serviți preparate 100% libaneze, nicidecum alimente procesate, rapide și ușoare, gătite cu alimente modificate genetic, care sunt vândute în lanțuri de fast-food. De exemplu, shawarma sau falafelul 100% libanez nu au nicio legătură cu ceea ce ați putea găsi într-un fast-food. Dacă doriți să vă răsfățați cu mâncare libaneză, optați întotdeauna pentru preparate autentice și ocoliți acele fast-food-uri care vând preparate libaneze gătite cu ingrediente îndoielnice, care adesea nici măcar nu pot fi numite alimente. Corpul uman este menit să fie un organism alcalin și, dacă îi furnizăm prea multă mâncare cu care nu este compatibil, există riscul de a deveni acid. Când mâncăm alimente acide, pH-ul sângelui nostru se poate schimba de la un nivel alcalin normal la un nivel acid care este foarte dăunător. În primul rând, sistemul imunitar are de suferit, iar când sistemul imunitar este afectat, ne predispune la boli.

Ce alimente alcaline sunt de nelipsit în bucătăria libaneză?

Chiar dacă nu vă faceți griji în privința pH-ului sângelui, ingredientele alcaline ajută organismul într-o varietate de moduri, pe lângă faptul că ne alimentează vitalitatea și bunăstarea generală. Iată că bucătăria libaneză favorizează starea noastră de sănătate, deoarece are multe elemente ale dietei mediteraneene, dar se bazează totodată și pe o varietate de alimente alcaline. Dacă unele mâncăruri conțin unul sau câteva ingrediente alcaline, preparatele libaneze sunt gătite în mare măsură cu ingrediente alcaline. Prin urmare, dacă vă doriți mese sănătoase, fără să compromiteți gustul sau varietatea, atunci bucătăria libaneză ar trebui să devină alegerea principală. Indiferent că serviți masa în oraș, comandați mâncare la domiciliu sau gătiți acasă mâncare cu specific libanez, cert este că devine mai important ca oricând să împrumutăm cu toții din elementele bucătăriei libaneze. Cu alte cuvinte, dacă doriți să mâncați sănătos, mâncați libanez. Printre ingredientele alcaline care stau la baza mâncărurilor libaneze se numără sfecla Mangold care este antibacteriană și antivirală și care contracarează radicalii liberi, apoi pepenele galben care conține 92% apă și care este bogat în fibre, urmat de uleiul de măsline care conține acizi grași mononesaturați și vitamina E. La rândul lor, hrișca este benefică pentru sănătatea cardiovasculară, iar semințele de in sunt bogate în fibre și vitamina E, reducând rapid inflamația. Alte alimente alcaline care sunt de nelipsit din bucătăria libaneză includ avocado, care conține grăsimi mononesaturate necesare pentru o inimă sănătoasă, fructele de pădure bogate în antioxidanți, morcovi care conțin beta-caroten și sunt benefici pentru văz, banana care este un superaliment excelent, broccoli cu capacitatea de scădere a colesterolului, strugurii care sunt bogați în multivitamine și antioxidanți și care pot scădea tensiunea arterială, dar și ananasul care ajută la pierderea în greutate. Tot din categoria alimentelor alcaline care nu lipsesc din dieta libaneză fac parte germenii de lucernă care sunt bogați în enzime, varza de Bruxelles, conopida și varza murată care reprezintă o importantă sursă de probiotice. Foarte des incluse în pregătirea mâncărurilor libaneze sunt și algele marine care conțin fier, quinoa care ajută la menținea unui nivel sănătos de zahăr în sânge, grapefruit și castravete, spanac, portocale, mango și papaya. Vedetele alcaline ale bucătăriei libaneze sunt usturoiul care are puterea de a regla tensiunea arterială, lămâia care combate răceala, tusea și gripa și pătrunjelul care conține vitamina C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close
Translate »
Incepeti conversatia
Doriti sa faceti o rezervare?
Buna ziua 👋
Va putem ajuta cu ceva?