Falafel sau tabbouleh? Ce preparat libanez îți place cel mai mult?

2 octombrie 2022

Încet, încet, bucătăria libaneză își face loc în fiecare țară și aproape în fiecare casă. Mulți dintre noi gătim și servim cu mare plăcere hummus stropit din belșug cu ulei de măsline, iar shawarma este mâncarea preferată a multora dintre noi. Deși hummusul și shawarma sunt mâncărurile de căpătăi ale bucătăriei libaneze, nu sunt deloc mai prejos nici chiftelele falafel sau salata delicioasă tabbouleh cu pătrunjel proaspăt. Iată de ce vă recomandăm ca data viitoare să înlocuiți hummusul cu falafel sau cu salata tabbouleh:

Falafel – sănătate cu gust

Falafelul este un preparat de bază în Orientul Mijlociu și îl veți găsi în aproape fiecare restaurant. De obicei, se servește ca un sandviș sau într-o lipie și este acompaniat de hummus, tzatziki sau tahini. Pentru a pregăti falafel, bucătarul macină năutul uscat după care îl lasă la înmuiat. Amestecul este asezonat apoi cu usturoi, ceapă și condimente precum pătrunjel, coriandru și chimen. Se formează apoi o bilă și se prăjește până se rumenește. La fel ca hummusul, falafelul este bogat în proteine, dar este totodată și o sursă bună de fibre solubile, despre care se spune că ajută la scăderea colesterolului rău. Dacă doriți să pregătiți acasă o porție generoasă de falafel, atunci puteți reduce caloriile folosind o friteuză cu aer sau cuptorul. Dacă veți prăji chiftelele în baie de ulei, asigurați-vă că uleiul este încins. Astfel, bila va forma imediat o crustă, care va împiedica pătrunderea uleiului în interior. Pentru o gustare ușoară, serviți falafelul cu pită proaspătă și sos tzatziki.

Tabouleh – prospețime și arome

Fără îndoială, tabouleh sau tabouli este unul dintr cele mai populare și delicioase preparate din Orientul Mijlociu. Încântă printr-o varietate de arome îndrăznețe, iar dacă sunteți în căutarea unui preparat vegetarian cu un conținut scăzut de grăsimi, atunci ați găsit opțiunea ideală. Dacă nu puteți consuma alimente cu gluten, bulgurul din compoziție poate fi înlocuit cu quinoa. Tabouleh este o salată preparată din roșii, bulgur sau quinoa, ceapă verde, pătrunjel și mentă. Un sos simplu din suc de lămâie și ulei de măsline îi oferă gustul său delicios tipic. Dacă doriți să pășiți în bucătăria Libanului, atunci tabouleh este un start bun. Este un preparat bogat în vitamine, minerale, dar reprezintă totodată și o sursă grozavă de fibre alimentare. În plus, are un conținut scăzut de grăsimi saturate. Cu alte cuvinte, tabouleh contribuie la sănătatea și puterea sistemului imunitar și reduce riscul de boli cardiovasculare.

Iar dacă doriți să încercați un alt preparat la fel de ușor și sănătos, atunci cu siguranță Labneh vă va cuceri. S-ar putea să fie cel mai sănătos și simplu preparat libanez dintre toate. Dacă doriți o gustare răcoritoare, ușoară, delicioasă și versatilă din Orientul Mijlociu, atunci trebuie să încercați această cremă de brânză moale. Mai precis, Labneh este un sortiment de brânză cu foarte mult iaurt. Este preparat asemănător iaurtului grecesc, doar că este mai gros decât acesta și nu are gustul acru. Cu toate că Labneh își are originea în Liban, popularitatea și dominația sa s-au răspândit în întreaga lume. Cu puțin ulei de măsline și pită proaspătă, Labneh se poate transforma într-un mic dejun hrănitor sau un într-un prânz gustos. Labneh este considerat unul dintre cele mai bune alimente cu un mare conținut de probiotice, ceea ce înseamnă că oferă bacteriile sănătoase necesare pentru stimularea sistemului imunitar. Este o sursă bogată de proteine, este sărac în calorii și foarte benefic pentru starea generală de sănătate. Pentru o masă ușoară și delicioasă, serviți Labneh cu pită proaspătă, castraveți, ridichi, măsline și roșii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close
Translate »
Incepeti conversatia
Doriti sa faceti o rezervare?
Buna ziua 👋
Va putem ajuta cu ceva?