Libanul este faimos pentru selecția sa amplă de mezze. În alte părți ale lumii, mezze se numesc tapas, însă la noi pot fi considerate gustări sau aperitive. Iată că Libanul impresionează prin cea mai mare selecție de mezze, care poate însuma mai bine de 30 de aperitive gustoase, care pot fi servite ca atare sau înainte de felul principal. O selecție de mezze nu include preparate complicate cum ar fi fripturi sau tocănițe, ci se rezumă la gustări ușoare, precum salate de crudități, măsline verzi și negre, creveți, fâșii subțiri de carne, sortimente diferite de brânzeturi și, bineînțeles, hummus. Bogat, cremos și delicios, hummusul este cel mai versatil fel de mâncare servit în mezze. A devenit popular în întreaga lume din nenumărate motive.
Este ușor de preparat
Hummusul este un fel de mâncare ușor de preparat în casă, așa că este ideal dacă vă doriți să mâncați acasă în cea mai mare parte a timpului. Pentru a pregăti hummus acasă, aveți nevoie de un robot de bucătărie, de năut, de usturoi, ulei extravirgin de măsline, pastă de tahini, suc de lămâie și sare. Pur și simplu, adăugați toate ingredientele în robot și amestecați până obțineți o cremă suplă, netedă și plină de arome. Presărați cu generozitate ulei de măsline și serviți hummusul cu lipie sau pită libaneză. Meniul nostru include o varietate de hummus, așa că puteți alege hummus simplu, hummus Beirut cu pătrunjel și ardei iute, hummus cu muguri de pin, hummus pesto, hummus cu trufe sau hummus cu carne de vită sau cu shawarma.
Hummusul este un preparat versatil
Hummus este cu atât mai popular și mai îndrăgit, deoarece poate fi servit în nenumărate feluri. Spuneam deja că este nelipsit din platourile cu mezze, dar poate fi considerat și un dip pentru serile de film în familie. La fel de bine, poate fi servit cu lipie ca o gustare sănătoasă când vă este foarte foame, dar și ca aperitiv alături de o băutură. Fiind o gustare sărată, merge de minune cu berea. Dacă aveți invitați la masă, pregătiți câteva boluri cu Hummus și serviți cu bucăți mici de pită, cu pizza libaneză cu Zaatar, cu tortilla, cu biscuiți sărați, cu rondele din orez, dar și cu morcovi sau castraveți. Puteți decora bolurile de hummus cu o varietate de garnituri, cum ar fi pătrunjel, fulgi de ardei iute, coriandru, boia de ardei dulce, semințe de pin, chimen și alte condimente.
Este un preparat sănătos
Există diferite motive pentru care regimul alimentar libanez devine din ce în ce mai recomandat, iar hummusul este unul dintre ele. În primul rând, hummusul se prepară din ingrediente care se află în topul celor mai sănătoase alimente, și anume năut care este bogat în proteine și în fibre, pastă de susan, usturoi, ulei de măsline și lămâie. O porție de hummus vă va stimula nivelul de energie, așa că poate deveni o parte a micului dejun pentru a începe o nouă zi cu dreptul. Prin urmare, înlocuiți crema de brânză sau crema de ciocolată cu hummus și bucurați-vă de mai multă energie și vitalitate. De asemenea, hummusul este o alternativă sănătoasă la maioneză și la ketchup.
Fie că serviți masa în oraș, fie că aveți invitați la masă, hummusul este o idee de preparat foarte bună, și asta pentru că poate fi acompaniat de diferite alte garnituri. Hummusul se poate servi alături de Falafel sau de chifteluțe cu carne, în special cu carne de vită. Hummusul poate fi servit și cu shawarma de vită. Puteți aduce la masă un bol de hummus gătit cu usturoi și suc de lămâie și decorat cu ceapă sotată, semințe de pin, fâșii condimentate de carne de vită și boabe de rodie. De asemenea, puteți servi hummusul cu alte ingrediente delicioase, cum ar fi bucăți mici de pui marinat, miel confit sau ciuperci feliate la grătar.